Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ


ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ
ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ



Μαύρη επέτειος η 15η Νοεμβρίου 2010 καθώς συμπληρώνονται σήμερα 27 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, αποτελώντας την συνέχεια του εγκλήματος της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, με προφανή στόχο τη σταδιακή νομιμοποίηση των τετελεσμένων του 1974. Η ανακήρυξη του παράνομου ψευδοκράτους πλήττει την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Κυπριακό λαό στο σύνολό του.

Για μάς το κυπριακό πρόβλημα δεν είναι μια διακοινοτική διαμάχη όπως κάποιοι σήμερα θέλουν να παρουσιάζουν αλλά είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Τουρκικό στρατό. Ήταν και παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής κράτους-μέλους της διεθνής κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόβλημα παραβίασης και καταπάτησης των αρχών του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας, πρόβλημα ξένων επεμβάσεων στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Διαμηνύουμε προς όλες της κατευθύνσεις ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή, το εποικισμό και τη διχοτόμηση της πατρίδας μας, η ΝΕΔΗΚ θα συνεχίσει να διεκδικεί λύση βίωση και λειτουργική που να αποκαθιστά τα δικαιώματα όλων των προσφύγων στην κατεχόμενη σήμερα γη μας και σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχθούμε την αναγνώριση ενός παράνομου κατοχικού ψευδοκράτους.

Σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός φωνάζει σ’ όλο τον κόσμο μέσα από αντικατοχηκές εκδηλώσεις ότι το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, είναι δική μας πατρίδα και δεν χαρίζουμε σε ΚΑΝΕΝΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ

Επαρχιακή Επιτροπή
ΝΕΔΗΚ ΛΕΜΕΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου